ATI rendszer - Hordozható cserépkályha

Az otthon melegéért
www.mobil-cserepkalyha.hu
Hordozható cserépkályhák
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Mi az Air Turbo rendszer?

Az Air Turbó Innovációs tűztér (ATI) Cégünk két fejlesztője: Molnár Róbert és Kiss Tamás nevéhez fűződik.

A fejlesztés Biotűztér előnyeit ötvözi, a légöblítéses ajtó előnyivel, megtartva a lehetőségét a hagyományos, alsó levegő beömlesztésnek.
Lényege, hogy az égés közben felszabaduló fagázokat, intenzívebb, célzottabb (közvetlenül az égés kapja a levegőt)levegőbeömléssel nagyobb égési hőmérsékletre ösztönzi, mivel kevesebb fagázmolekula fog égés nélkül a kéménybe távozni.
Használatával a tűztér hőmérséklet is magasabb, ezért a szabványban előírt 78%-os hatásfok 90%-ra növelhető. Ez a hatásfok növekedés miatt lényegesen takarékosabb lesz, a kályha (forintosítva: 100 000 Ft-os fa vásárlásonként 15 400 Ft megtakarítást eredményezhet.)
A tűztérbe érkező égési levegő egy külön szelep megnyitásával jut be a tűztér alatti légcsatornán keresztül. A szelepet az égés ideje alatt végig nyitva lehet hagyni, a tüzelőajtó pedig zárva marad. Az (ATI) tűztérnél lehetőség van arra, hogy ne a lakás levegőjét használja a kályha, hanem légcsatornán bevezetett külső levegőt, ezzel tovább növelve a hőérzetet.

(A kályha nem a már felmelegített levegőt használja az égéshez.Figyelembe kell venni azt, hogy 1 kg fa égéséhez 4,3 m3 levegő szükséges, így ebből adódik, hogy napi 15 kg fa eltüzeléséhez napi 63 m3 friss levegő szükséges. A másik probléma, hogy a cserépkályha és kandalló működéséhez a kéményben huzatra van szükség, ami azt jelenti, hogy a ház belsejéből a levegőnek a kéményen keresztül távoznia kell. Viszont ha a nyílászárok teljesen lezárnak nincs levegő utánpótlás és megszűnik a huzat, a tűz elalszik és a kályha füstölni fog. Végül pedig mindig elfelejtik, hogy a mai modern konyhák nagyon jó minőségű páraelszívóval vannak felszerelve, melyeket ha bekapcsol a háziasszony vákuum keletkezik a házban. Mivel a nyílászárók nem engedik be a levegőt egyetlen hely marad ahol a levegő beáramolhat ez pedig a kéményen, majd a kályhán keresztül történik meg. )

Leegyszerűsítve: az ATI használatával a kályha sokkal jobban , hatékonyabban és olcsóbban üzemel. Számítások szerint kb 12%-al kevesebb tüzelőt fogyaszt, mint nem ATI rendszerű társaik.
Air Turbó tűztérrel épített kályhát jelenelg kizárólag nálunk, az oldalon található elérhetőségeken rendelhet.

Ára: 49 990 Ft

Elérhetőségek:Kiss Tamás e-mail: alomho@gmail.com  telefon:0670 948 6186
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz